top of page

Doe mee met onze sportieve en gezellige wandeling voor  singles!

Wandelen brengt je dichter bij elkaar.

Wandelen brengt mensen samen, je doet aan sport, geniet van de omgeving en bent niet buiten adem waardoor je nog kan praten en vrijgezellen ontmoeten.

Beweging vermindert stress, maakt ons gezonder, helpt om beter te slapen, verbetert ons humeur,  en bevordert het zelfvertrouwen. Ontspanning is nodig voor je open te stellen voor vriendschappen en relaties. Uit studies is gebleken dat het niet nodig is om zware inspanningen te leveren om gezond te zijn. Iedere dag 30 minuten wandelen aan een matige intensiteit is voldoende om te genieten van de gezondsheidsvoordelen.

 

Als je een stappenteller gebruikt, dan merk je dat je ongeveer 10.000 stappen moet halen per dag. Een gemiddelde volwassene zet zonder extra inspanningen ongeveer zesduizend stappen per dag, er ontbreken er dus nog  vierduizend om van de gunstige effecten op jouw gezondheid te kunnen genieten. Vierduizend stappen komt neer op 30 min bewegen aan een matige intensiteit.  Deze sport maakt geen onderscheid tussen jong en oud en de kans op blessures is eveneens miniem. Wandelen is gemakkelijk, je baadt niet in het zweet en je verbrandt ongeveer zo’n 300 – 350 calorieën per uur.

wandeling zee14.jpg

Onze wandelingen worden nauwkeurig geselecteerd. We wandelen in bossen, weiden, langs het water, op onverharde wegen en verpozen ons op een  gezellig terrasje. Wij wandelen in de Vlaamse Ardennen, Waasland, Antwerpen, Hageland, Heuvelland en regio Turnhout.

Wandelingen worden iedere maand georganiseerd dus hou de agenda in de gaten!  

 

Ik doe mee! Wat heb ik nodig?

  • Draag vooral comfortabele stapschoenen. Kies indien nodig een schoen aangepast aan het terrein.

  • Lees hier meer informatie over wandelschoenen.

  • Draag losse, comfortabele kledij bij voorkeur in laagjes.

  • Neem een rugzak of tasje mee om extra kledij in op te bergen. Een waterflesje, een snack en waterbestendige regenvest zijn zeker bruikbaar. Dat is alles wat je nodig hebt, nu ben je helemaal klaar voor onze zalige wandelingen. Meet you there.

wandeling zee17.jpg

"Niets is zo heerlijk dan een leuke wandeling in groep rustig en in de natuur. Een echte aanrader aan te sluiten bij deze organisatie. Ben blij dat ik de stap heb genomen. Tot een volgende activiteit . Carina"

Agenda met wandelingen vindt je hier.

We moeten wandelen en beweging beschouwen niet enkel als nuttig maar nodig. Een mens is gemaakt om te bewegen. Bovendien is wandelen een ideale sport waarbij je kan genieten van de natuur. Je kan ervoor kiezen om alleen te wandelen of … in gezelschap. Terwijl je werkt aan jouw fitheid en van jouw omgeving geniet, kan je ook meteen andere vrijgezellen ontmoeten. Koppel dus het nuttige aan het aangename!!! ♥  

Al wandelend zal je Oost-Vlaanderen beter leren kennen en leer je andere vrijgezellen kennen uit jouw streek. Je leert nieuwe mensen kennen in een ongedwongen sfeer waar je rustig kan keuvelen. En zelfs al zit jouw type er niet meteen tussen dan nog, heb je nog steeds iets ontspannend en gezond gedaan! Velen mensen associëren niet direct wandelen aan daten, of andere vrijgezellen al wandelend ontmoeten en toch…

 

Als je naast elkaar wandelt, neem je na een tijdje onbewust hetzelfde ritme aan. Synchroon bewegende mensen voelen zich instinctief meer verbonden met elkaar en ervaren minder remmingen. Wandel, geniet van jouw omgeving en leer andere vrijgezellen kennen.

wandeling zee.jpg
wandelen hageland11.jpg

Wandelen in de regen

​​Laat je niet ontmoedigen door de regen om mee te doen aan onze wandelingen.  Eigenlijk kan wandelen in slecht weer even leuk zijn als het wandelen in goed weer. Met de juiste outfit en mindset kan je zelf bij slecht weer van een wandeling genieten.

 

Outfit:

Vermijd kledingstukken van katoen omdat dit materiaal langzaam droogt als het eenmaal nat wordt en lichaamswarmte wegneemt. Kies in plaats daarvan voor synthetische stoffen, zoals polyester en (micro)fleece.

Investeer in een waterdichte en ademende regenjas met een goede capuchon. Ook goede waterdichte wandelschoenen zijn belangrijk.

 

Spullen:

Zorg dat jouw belangrijke spullen een extra bescherming hebben. Bewaar elektronica en kaarten in plastic zakjes

 

Voordelen van het wandelen in de regen.

  • Je hebt het pad voor jou alleen.
  • De planten en bomen zien er nog groener uit.
  • En ook de sfeer natuurlijk, er is niets romantischer dan het geluid van regendruppels.

 

Enkel bij hevige regenval zal de activiteit afgelast worden. Dus hou jouw e-mail in de gaten.

 

bottom of page