top of page

za 06 apr

|

Gent

Van badstoven tot Glazen straatje. Wandeling met gids in Gent.

De rosse buurt… de naam alleen al spreekt tot de verbeelding. En inderdaad, deze wandeling voert u effectief naar de Vander Doncktdoorgang, beter bekend als het Glazen Straatje.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Van badstoven tot Glazen straatje. Wandeling met gids in Gent.
Van badstoven tot Glazen straatje. Wandeling met gids in Gent.

Tijd en locatie

06 apr 2024, 15:00 – 17:00 CEST

Gent, Gent, België

Over het evenement

Active Cupids is een vereniging die activiteiten organiseert, uitsluitend bedoeld voor singles.

Beginnen doen we aan de Stoofstraat, een zijstraat van de Recollettenlei. Stoven of Badhuizen kwamen in de Middeleeuwen in elke grote stad voor. Gent telde er meerdere, enkel dit straatje mocht de oorspronkelijke naam behouden. Welke rosse buurten er waren, wat daar gebeurde, wat het verschil is tussen stoven en bordelen, hoe je een bordeel van een gewone kroeg kon onderscheiden, hoe prostituees zich op straat kenbaar moesten maken: dat en nog veel meer doet de gids onderweg haarfijn uit de doeken.

Duldde men prostitutie lange tijd als een noodzakelijk kwaad, toch was het eeuwenlang een clandestien gebeuren. De Franse Revolutie bracht hier verandering in: om vat te krijgen op het fenomeen werden voortaan reglementen uitgevaardigd en bordelen geofficialiseerd. Een Belgische wet uit 1948 schafte alle reglementering over prostitutie af, waardoor het “oudste beroep” in een schemerzone terechtkwam: strafbaar is het niet, gereglementeerd evenmin. Hoe gaan de wetgever, de politie, de prostituees zelf hiermee om?

Nadien gaan wij samen nog iets drinken.

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien 
 • Inshrijven en anneren is mogelijk tem 31/3/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.

Tickets

 • Wandeling Gent - vrouw

  € 18,60
  Btw: +€ 3,91 BTW
  Uitverkocht
 • Wandeling Gent - man

  € 18,60
  Btw: +€ 3,91 BTW
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page