top of page

zo 19 mei

|

Ieper

Op en onder de historische Ieperse vestingen. Stadswandeling in Ieper met gids.

18 deelnemers ingeschreven. De betoverende Westhoek-regio verwelkomt je met open armen om haar rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en boeiende bezienswaardigheden te ontdekken.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Op en onder de historische Ieperse vestingen. Stadswandeling in Ieper met gids.
Op en onder de historische Ieperse vestingen. Stadswandeling in Ieper met gids.

Tijd en locatie

19 mei 2024, 14:00 – 16:00 CEST

Ieper, Ieper, België

Over het evenement

Ontdek de steden tijdens onze stadswandelingen georganiseerd exclusief voor singles. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent die alles wil weten over de lokale monumenten, of gewoon graag geniet van de sfeer en de verhalen die de stad te bieden heeft, onze singles stadswandelingen zijn de perfecte setting om te flirten, te lachen en te verbinden.

De betoverende Westhoek-regio verwelkomt je met open armen om haar rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en boeiende bezienswaardigheden te ontdekken. Deze regio staat bekend om zijn gedenkwaardige oorlogsgeschiedenis, met locaties zoals Ieper. 

Over de wandeling: 

De vestingen van Ieper zijn de best bewaarde van ons land. Hun verhaal begint tien eeuwen geleden, toen de stad ontstond aan de oevers van de Ieperlee. Hun verhaal begint tien eeuwen geleden, toen de stad ontstond aan de Ieperlee. Grachten en aarden wallen beschermden de burgers van de welvarende stad. De stadsversterkingen bereikten een eerste hoogtepunt rond 1390 met hoge muren en stevige hoektorens. Door de eeuwen heen werden de versterkingen aangepast om de steeds krachtigere wapens aan te kunnen.

Vertrek aan het Onthaalcentrum De Kazematten naar Menenpoort, bezoek ijskelder, via sluipgang naar passarelle over Kasteelgracht, over Vaubanvestingen naar Rijselpoort. Via de Rijselstraat  terug naar de Grote Markt. 

  • Inbegrepen: gids, organisatie, btw
  • Niet-inbegrepen: drankjes na de wandeling 
  • Inshrijven en annuleren is mogelijk tem 13/5/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.

Deel dit evenement

bottom of page