top of page

za 09 mrt

|

Kortrijk

Ontdek de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof. Wandeling met gids.

Het Begijnhof is een door Unesco erkende erfgoedparel in het hart van de stad, een oase van rust en stilte. Maar die charme verbergt een rijke en woelige geschiedenis.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Ontdek de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof. Wandeling met gids.
Ontdek de Kortrijkse begijntjes en hun Begijnhof. Wandeling met gids.

Tijd en locatie

09 mrt 2024 14:00 – 16:00 CET

Kortrijk, Kortrijk, België

Over het evenement

Het ontstaan van de begijnenbeweging blijft vaag. Ze werd niet doelbewust gesticht, zoals de meeste kloosterorden. De begijnenbeweging is in de 12e eeuw gegroeid uit het elkaar vinden van religieus voelende vrouwen, die op een individuele manier hun godsdienst beleefden, zonder regel en met minder geloften. Uit de statuten blijkt dat begijnen geen nonnen waren. Ze legden slechts twee geloften af, die van kuisheid en gehoorzaamheid. Begijnen legden geen gelofte van armoede af. Ze behielden hun eigen inkomen en moesten in hun eigen onderhoud voorzien.

Het Begijnhof is een door Unesco erkende erfgoedparel in het hart van de stad, een oase van rust en stilte. Maar die charme verbergt een rijke en woelige geschiedenis. Vergeet het oubollig cliché over kromgebogen begijntjes met een zwart kleed en een witte kap.

Luister naar het verhaal over sterke vrouwen die al van in de middeleeuwen pioniers waren op velerlei vlakken, als een bedreiging werden aanzien door de toenmalige heersers en respect afdwongen bij het volk. Na de wandeling zal je nooit meer spreken over de begijntjes maar over de begijnen.

Wie wil kan in het Begijnhof ook terecht voor een koffie of een hapje in het authentieke ‘Huis van de Grootjuffrouw’.

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien 
 • Inschrijven en annuleren is mogelijk tem 3/3/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen of bevestingsmail stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).

Tickets

 • Kortrijk - man

  € 16,53
  Btw: +€ 3,47 BTW
  Verkoop start op: 20 jan 2024 17:00 CET
 • Kortrijk - vrouw

  € 16,53
  Btw: +€ 3,47 BTW
  Verkoop start op: 20 jan 2024 17:00 CET

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page