top of page

za 20 jul

|

Brugge

Lodewijk van Gruuthuse - topdiplomaat. Wandeling met gids in Brugge.

Hevige donderslagen, felle bliksemschichten en stromende regen woeden als Lodewijk van Gruuthuse begraven wordt.

Lodewijk van Gruuthuse - topdiplomaat. Wandeling met gids in Brugge.
Lodewijk van Gruuthuse - topdiplomaat. Wandeling met gids in Brugge.

Tijd en locatie

20 jul 2024, 15:00 – 17:00

Brugge, Brugge, België

Over het evenement

Alsof de hemelscharen treuren om de man wiens levenswandel in het teken stond van zijn leuze: Plus est en vous! Als edelman heeft hij geleefd.

Hij gaat om met de machtigen der aarde. Vier generaties Bourgondische hertogen luisteren naar zijn raad als ridder van de Orde van het Gulden Vlies. Hij blinkt uit in toernooien en veldslagen. Hij bouwt een luxueus stadspaleis en vult het met boeken. Maar als bedelman is hij gestorven want hij keert zich op het einde van zijn leven tegen zijn vorst. Zijn riant stadspaleis wordt een Berg van Barmhartigheid en eindigt als museum.

Waar anders kan de geschiedenis van Brugge verteld worden?

Na de wandeling gaan wij samen iets drinken. Er is ook een mogelijkheid om samen iets te gaan eten nadien. Dit is volledig optioneel en onze organisatie heeft geen tafels van tevoren gereserveerd. Voel je vrij om je bij deze groep aan te sluiten.

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien 
 • Inschrijven en annuleren is mogelijk tem 14/7/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.

Tickets

 • Brugge - vrouw

  Verkoop eindigt op: 17 jul, 17:00
  € 18,18
  Btw: +€ 3,82 BTW
 • Brugge - man

  Verkoop eindigt op: 17 jul, 17:00
  € 18,18
  Btw: +€ 3,82 BTW

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page