top of page

zo 28 jul

|

Ieper

Ieperse vestingen: met Bourgondische torens en saskamer. Wandeling met gids in Ieper.

De betoverende Westhoek-regio verwelkomt je met open armen om haar rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en boeiende bezienswaardigheden te ontdekken.

Ieperse vestingen: met Bourgondische torens en saskamer. Wandeling met gids in Ieper.
Ieperse vestingen: met Bourgondische torens en saskamer. Wandeling met gids in Ieper.

Tijd en locatie

28 jul 2024, 15:00 – 17:00 CEST

Ieper, Ieper, België

Over het evenement

Ontdek de steden tijdens onze stadswandelingen georganiseerd exclusief voor singles.

Ieper ontwikkelde zich als woonkern uit een versterkte herenhoeve langs de bevaarbare Ieperlee. Vanaf de 11de eeuw nam de actieve bevolking razendsnel toe. Ieper werd de meest succesvolle lakenstad van Vlaanderen, het Ieperse laken werd over heel Europa verhandeld.

De eerste vestingen bestonden uit grachten en opgeworpen aarden bermen, bezet met palissades (houten staken).

Bron: Toerisme Ieper.

Deze wandeling bestaat uit twee delen. In dit 2de deel vertrekken wij aan het Kruitmagazijn. Over Bourgondische vestingen naar Bellepoort, langs Majoorgracht naar Bourgondische torens. Verder naar Britse militaire begraafplaats via de Rijselstraat terug naar de Grote Markt.

Opgelet: wij zullen voorzichtig moeten zijn in de saskamer (afhankelijk van de waterstand van de Yperlee). Dus gelieve stevig schoeisel te voorzien.  Op de dag zelf zal de gids meedelen wat er mogelijk is in de saskamer.

  • Inbegrepen: gids, organisatie, btw
  • Niet-inbegrepen: drankjes na de wandeling
  • Inshrijven en annuleren is mogelijk tem 22/7/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.

Deel dit evenement

bottom of page