top of page

za 04 nov

|

Gent

Halloween wandeling in Gent. Wie waren de heksen van vroeger?

Hoe kan men heksen herkennen en wie waren die “heksen” eigenlijk?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Halloween wandeling in Gent. Wie waren de heksen van vroeger?
Halloween wandeling in Gent. Wie waren de heksen van vroeger?

Tijd en locatie

04 nov 2023, 17:00 – 19:00

Gent, Gent, België

Over het evenement

Vertrekkend van het stereotype beeld van de sprookjesheks (oud vrouwtje, bezemsteel, zwarte kat, punthoed,…) gaan we op zoek naar wat zich in de geschiedenis werkelijk heeft afgespeeld, en wie die “heksen” eigenlijk waren.

Tijdens deze wandeling wordt het fenomeen van de heksenwaan en de heksenvervolgingen belicht. U krijgt een beeld van de omstandigheden die geleid hebben tot de heksenwaan die onze gebieden trof tussen 1580-1670. We bekijken wie de rechters waren en wie de slachtoffers waren.

Wat zijn de redenen om iemand aan te klagen? Wie was er verdacht? Hoe kan men heksen herkennen? Wat gebeurt er nu precies tijdens de sabbat? Hoe steekt een proces in elkaar? Aan welke vormen van tortuur moet men heksen onderwerpen en hoe moet men ze terecht stellen?

Na de wandeling gaan wij iets drinken. 

 • Inbegrepen: gids,organisatie, btw
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien
 • Inschrijven en annulatie tem 28/10/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).

Tickets

 • Gent - man

  € 18,18
  Btw: +€ 3,82 BTW
  Uitverkocht
 • Gent - vrouw

  € 18,18
  Btw: +€ 3,82 BTW
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page