top of page

vr 28 jul

|

Gent

Gent rood – Gent langs 12 tinten rood. Wandeling met gids.

14 vrouwen en 11 mannen ingeschreven. ROOD als kleur draagt verreweg de meeste symboliek in zich, niet in het minst omdat de kleur geassocieerd wordt met bloed, maar ook met liefde, passie, vuur en gevaar.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gent rood – Gent langs 12 tinten rood. Wandeling met gids.
Gent rood – Gent langs 12 tinten rood. Wandeling met gids.

Tijd en locatie

28 jul 2023, 19:00 – 21:00 CEST

Gent, Gent, België

Over het evenement

Weinig kleuren in het spectrum zijn zo beladen als de kleur rood. De kleur heeft een enorme symbolische waarde en het is een fundamentele kleur in de geschiedenis van de mensheid en de geschiedenis van Gent.

ROOD als kleur draagt verreweg de meeste symboliek in zich, niet in het minst omdat de kleur geassocieerd wordt met bloed, maar ook met liefde, passie, vuur en gevaar.

Gent wordt al geruime tijd een rood nest genoemd. Het was in de arbeidersbeluiken van deze stad dat het socialisme twee eeuwen geleden voet aan de grond kreeg in onze contreien, en tot op vandaag is Gent een waar ‘rood bastion’. Toch gaat deze wandeling nog veel verder terug. Onze gids begeleidt u in een traject waarin op zoek wordt gegaan naar “rood” dat zowel historisch belangrijk is voor Gent, als “rood” dat eerder prikkelend en verrassend uit de hoek komt… U heeft een roodgloeiende passie voor Gent? En u bent nieuwsgierig? Dan is deze wandeling in twaalf tinten rood iets voor u!

Nadien gaan wij samen nog iets drinken.

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien 
 • Inshrijven en annulatie tem 22/7/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan een e-mail naar iris@activecupids.be (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).

Tickets

 • Wandeling Gent - vrouw

  € 16,50
  Btw: +€ 3,46 BTW
  Uitverkocht
 • Wandeling Gent - man

  € 16,50
  Btw: +€ 3,46 BTW
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page