top of page

za 26 aug

|

Gent

Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.

Prachtige fietsroute naar Sint-Martens-Latem.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.
Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.

Tijd en locatie

26 aug 2023, 16:00 – 18:10 CEST

Gent, Afsnee, 9051 Gent, België

Over het evenement

Sint-Martens-Latem heeft al meer dan honderd jaar de reputatie van hét kunstenaarsdorp aan de Leie. Niettegenstaande vlakbij Gent gelegen, baadt het, samen met de omliggende kerkdorpen zoals Deurle in het groen.

Omstreeks 1900 trokken enkele kolonies kunstenaars naar daar omwille van de idyllische plekjes aan het water in combinatie met goedkope bouwgrond. De zanderige bodem was immers nauwelijks geschikt om aan landbouw te doen, en dus spotgoedkoop. Vandaag is dit enigszins anders als we zien dat de voormalige zandduinen zijn geïntegreerd in een chique golfclub. De omgeving bleef echter een bosrijke omgeving, ideaal om te fietsen en te wandelen.

Sint-Martens-Latem is makkelijk bereikbaar met de fiets vanuit Gent. Via de oevers van de Leie rijden we door het landschap dat tientallen, zoniet honderden keren werd geschilderd en bezongen door kunstenaars als Malfait, Permeke, Minne, Van De Woestijne, Leon De Smet, Fritz Vanden Berghe, Gustave De Smet, … . Er wordt ook halt gehouden aan enkele belangrijke monumenten in en rond Latem en de graven van een aantal belangrijke kunstenaars worden bezocht. Ook aan de voormalige kunstenaarswoning van Gust De Smet, nu een museum, kan even halt worden gehouden.

Nadien gaan wij samen nog iets drinken.

  • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
  • Niet-inbegrepen: consumpties nadien 
  • Inshrijven en annulatie tem 22/8/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. 

Deel dit evenement

bottom of page