top of page

za 31 aug

|

Brugge

De vrouw achter de hertog! Stadswandeling met gids in Brugge

Culturele Stadswandeling voor Singles: Samen op Ontdekking! Ontdek charmante steden op een unieke manier tijdens onze wandelingen voor singles.

De vrouw achter de hertog! Stadswandeling met gids in Brugge
De vrouw achter de hertog! Stadswandeling met gids in Brugge

Tijd en locatie

31 aug 2024, 15:00 – 17:00 CEST

Brugge, Brugge, België

Over het evenement

Over de wandeling. 

Macht en politiek, een mannenzaak? Zeker, maar wat was de rol van hun vrouwen? Waren zij zomaar willoze pionnen? Tijdens deze wandeling komen de echtgenotes in beeld. Wie waren deze first ladies? Wat was hun impact en hun inbreng op het Bourgondische politieke schaakbord van de 14de en 15de eeuw?

Wat als de dochter van President Trump blind zou trouwen met de zoon van Prime Minister Johnson? “Bollocks” zou Boris zeggen. 

In de feodale tijd is een gearrangeerd huwelijk schering en inslag. De vrouwen van de Bourgondische hertogen worden hierdoor willoze pionnen op het politieke schaakbord van de 14de en 15de eeuw. Of toch niet? Deze wandeling toont een ander gelaat van deze dames. Margaretha van Male was een innovatieve, ondernemende vrouw, Isabella van Portugal een deskundige financiële beheerster en begiftigde diplomate. 

Deze First Ladies moeten in niets onderdoen voor de Hillary Clintons of Michelle Obamas van vandaag.

Deze wandeling wordt georganiseerd door Active Cupids speciaal voor actieve singles!

Na de wandeling gaan wij samen iets drinken/ eten (optioneel). 

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien 
 • Inshrijven en annulatie tem 25/8/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 19,75
  Btw: +€ 4,15 BTW
 • Wandeling - man

  € 19,75
  Btw: +€ 4,15 BTW

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page