top of page

za 21 sep

|

Antwerpen

De parels van Berchem wandeling met gids door Oud Berchem.

Op 21 september is het weer zover. Dan spreken we opnieuw af aan het NMBS station Berchem voor een wandeling door Oud Berchem.

De parels van Berchem wandeling met gids door Oud Berchem.
De parels van Berchem wandeling met gids door Oud Berchem.

Tijd en locatie

21 sep 2024, 15:00 – 17:30

Antwerpen, Antwerpen, België

Over het evenement

Deze keer echter zal in het begin van onze wandeling de nadruk liggen op de Art Nouveau. We gaan nu naar de andere kant van het spoor om een reeks Art Nouveau huizen te bewonderen in de buurt van Oud Berchem.  

Dan bezoeken we het Groen kwartier om vast te stellen hoe een voormalige militair hospitaal en Arsenaal is omgebouwd geworden tot een hipster woningerf met horecazaken zoals “the Jane”.   Dan gaan we in de teletijdmachine en bezoeken het PAKT.  Hier vinden we bijvoorbeeld de dakboerderij terug van boer Sjarel en Bram.  Tenslotte gaat het langs een reeks statige herenhuizen en uit de jaren twintig- daterende appartementsgebouwen naar de Brouwerij De Koninck.    

Wij ronden af in de brouwerij De Koninck

Let wel op dis is geen luswandeling:   we eindigen niet aan NMBS Berchem station maar wel aan de brouwerij.   Voor de mensen die gekomen zijn met openbaar vervoer:  die kunnen tram 15, 7, 2 en 6 nemen richting stadscentrum of Centraal Station.    Voor de deelnemers wiens auto in de buurt staat van het NMBS station Berchem is er een bus 30 die vlak voor de deur stopt en die je in 4 minuten naar het station brengt.  De die-hards kunnen te voet terugkeren en dat duurt ongeveer 25  minuten.  

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw,
 • Niet-inbegrepen: drankjes, consumpties nadien
 • Inschrijven en annuleren is mogelijk tem 14/9/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.

Tickets

 • Antwerpen - vrouw

  € 19,75
  Btw: +€ 4,15 BTW
 • Antwerpen - man

  € 19,75
  Btw: +€ 4,15 BTW

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page