top of page

za 01 jun

|

Wervik

Daguitstap naar Wervik

Wijndomein bezoek met degustatie, lunch, tabaksboer bezoekn, wandeling in De Balokken

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Daguitstap naar Wervik
Daguitstap naar Wervik

Tijd en locatie

01 jun 2019, 08:20 – 19:00

Wervik, 8940 Wervik, België

Over het evenement

Wij beginnen onze dag aan het wijndomein Ravenstein. Patricia en Dirk laten ons meegenieten van hun passie. Ze vertellen ons het verhaal van het wijndomein. Een verhaal dat begint op de wijngaard en eindigt in het glas, met een top wijn. Trek uw stapschoenen maar aan en kom zien hoe de wijn daar aan de ranken rijpt. Na de rondleiding krijgen wij ook een degustatie. Onze rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Rond 12 uur schuiven wij onze beentjes onder de tafel. Hier kunnen wij even ontspannen, verder kennis maken met elkaar en energie opdoen voor de volgende activiteit.

Lunch : keuze uit stoverij met frietjes, vol au vent, spaghetti of vegetarische schotel.

Dranken zijn niet inbegrepen in de prijs.

Wervik is een tabak stad. Wervik is de enige regio in ons land waar er nog op betrekkelijk grote schaal tabak wordt verbouwd. En waar kunnen wij meer leren over de tabak dan bij de tabaksboer zelf.

Tabak verbouwen: dat is pure savoir faire die generaties lang werd doorgegeven. Antoon en zijn vrouw Dorine geven echter niet op… Ze boeren dapper voort, uit liefde voor ’den toebak’. Tijdens een bezoek bij Antoon en Dorine vertellen ze je alles over de teelt en het harde labeur, van zaadje tot tabaksrank. Ook deze rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur.

Na onze rondleiding bij de tabaksboer gaan wij richting De Balokken waar wij nog een wandeling en terrasje meepikken bij mooi weer. De Balokken is een jong park in volle ontwikkeling. In de moeraszone met houten vlonderpad waan je je in een groot natuurgebied, ver weg van de stad maar toch dichtbij. Nagenieten van een bezoek aan het eiland doen wij in cafetaria De Balokken, met een mooi zonneterras.

Wij gaan carpoolen. Opstapplaatsen in Kruishoutem en Gent.

Inbegrepen: bezoek wijndomein, wijn degustatie, lunch (excl drank), bezoek tabaksboer, wandeling in De Balokken.

LAATSTE DAG OM IN TE SCHRIJVEN IS 24/05. DAARNA IS HET NIET MOGELIJK OM ZICH IN TE SCHRIJVEN!

Tickets

  • Ticket niet leden

    € 42,00
    Verkoop geëindigd op
  • Ticket leden

    € 35,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page