top of page

zo 11 feb

|

Zonnebeke

Bezoek aan De Oude Kaasmakerij in Passendale met kaasdegustatie.

De eerste kazen die men in Passendaele – op de hoeve – maakt, zijn van het type paterskaas. In de beginperiode is het enigszins improviseren geblazen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bezoek aan De Oude Kaasmakerij in Passendale met kaasdegustatie.
Bezoek aan De Oude Kaasmakerij in Passendale met kaasdegustatie.

Tijd en locatie

11 feb 2024, 15:00 – 17:00 CET

Zonnebeke, 's Graventafelstraat 48a, 8980 Zonnebeke, België

Over het evenement

Ergens in Vlaamse velden – op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de onuitwisbare sporen die WO I in deze streek heeft getrokken – vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum.

In dit prachtige stukje erfgoed brengen we de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende, interactieve manier opnieuw tot leven en leer je alles wat je altijd al wilde weten over kazen maar nooit durfde te vragen.

De eerste kazen die men in Passendaele – op de hoeve – maakt, zijn van het type paterskaas. In de beginperiode is het enigszins improviseren geblazen. De aardappelkelder wordt schoongemaakt en er wordt een hard plafond aangebracht. Op deze manier heeft men een rijpingskelder voor de kazen. De productie blijft stijgen en de familie komt tot het besef dat de hoeve veel te klein wordt voor het produceren van kaas. Zo beslissen ze om aan de overkant van de straat een kaasmakerij te bouwen. De kaasmakerij dopen ze naar de patroonheilige van de zuivel ‘St- Jozef.’ Vanaf 2002 vormt de authenthieke fabriek het kader voor het kaasmuseum en bijhorende brasserie.

Wij sluiten onze rondleiding met gids in de De Oude Kaasmakerij met de degustatie van kazen. U verkent 6 kaasfamilies, waardoor u een mooi overzicht krijgt van de verschillende smaken en geuren.

Tot dan!

 • Inbegrepen: - Rondleiding met gids, in de bierbrouwerij, entree, degustatie. 
 • Niet-inbegrepen: andere consumpties 
 • Inshrijven en annulatie tem 5/2/2024. . Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar iris@activecupids.be (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).

Tickets

 • Ticket - vrouw

  € 21,98
  Btw: +€ 4,62 BTW
  Uitverkocht
 • Ticket - man

  € 21,98
  Btw: +€ 4,62 BTW
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page